fredag 17 december 2010

Dom har fallit i misshandelsmålet på Katedralskolan

BEKLÄMMANDE Politiskt Inkorrekt kunde tidigare berätta om omfattande terror mot svenska elever på Katedralskolan i Uppsala. Det rörde sig om ett invandrargäng som med misshandel och hot utpressade sina skolkamrater. I sammanhanget användes ordet bötning, men en mer korrekt benämning är ren och skär utpressning. Problemen kulminerade när en eller flera elever misshandlade en skolkamrat så illa att man tvingades tillkalla polis. Nu har domar i målet fallit, och som vanligt tvingas man konstatera att svensk rättsskipning inte är något annat än ett dåligt skämt.

I domen finns två målsägande representerade. Båda dessa har utsatts för misshandel, grov misshandel och utpressning. För detta har de tre gärningsmännen dömts till öppen ungdomsvård, ungdomstjänst av varierande längd samt skadestånd. Ingen av dem får alltså något som helst kännbart straff.

De dömda är:

  • Edgar Sebastian Carretero Gustafsson, född 1994-05-26
  • Stefan Charitha Leanage, född 1994-08-27
  • Kejvan Osmani, född 1994-05-10

Från vänster Carretero, Leanage och Osmani

Enligt Politiskt Inkorrekts uppgiftslämnare bör dock åtminstone Stefan Leanage skatta sig ordentligt lycklig över den milda domen då informationen vi tagit del av säger att Leanage utpressat och misshandlat åtminstone fyra killar till i åldrarna 15-16 år. Dessutom skall Leanage, enligt samma uppgiftslämnare,  också ha deltagit i misshandeln av en lärare i 60-årsåldern.

Uppsala tingsrätt mål B 5465-10

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt