fredag 17 december 2010

Det offentliga hyckleriet

LÄSARBIDRAG "Sverige är ett öppet samhälle", sa Fredrik Reinfeldt nyligen efter terrorattentatet i Stockholm.

Om han uttryckt sig mer rakt på sak kunde han ha tillagt att Sverige är ett land som står vidöppet med noll koll. Uppemot 95 % av de som söker sig hit har kastat sina handlingar för att försvåra för myndigheterna att identifiera dem och kontrollera deras bakgrund. Givetvis med den uppenbara avsikten att de naiva och välvilliga svenskarna ska köpa deras fabricerade snyfthistorier rakt upp och ner.

De politiskt tillsatta generaldirektörerna för migrationsverket ser också till att kamelerna passerar myggnätet genom ständigt mer välvilliga tolkningar av det regelverk som finns, men som inte alltid praktiseras, när man ska avgöra vilka som ska få uppehållstillstånd eller inte. Ofta med det flummiga argumentet att varje individ som söker sig hit är en "tillgång för Sverige".

Som om inte detta räcker till står verklighetsfrämmande politiker alltid redo att uppfinna ständigt nya "rättigheter" för alla som fått sina asylansökningar avslagna, men ändå väljer att stanna som s.k. papperslösa. Dessa ska ha samma rättighet till skolgång och sjukvård som vanliga svenskar – något som också slås fast i den nya grundlag som nyligen klubbades igenom i riksdagen under största möjliga tysssssstnad. Givetvis ger detta dubbla signaler till dem som väljer att strunta i avslaget för att istället gå under jorden och jobba svart eller leva på kriminalitet.

Att terrorister och krigsförbrytare länge huserat i Sverige är känt sen länge av säkerhetspolisen. Trots att 20 000 attentat med religiösa (läs islamiska) motiv förövats i global skala sen den 11/9 2001 verkar de svenska politikerna totalt handfallna när något liknande händer i vårt eget land. När amerikanska säkerhetsintressen nyligen, enligt Wikileaks, visade intresse för vissa "svenska medborgare" vet alla att det i själva verket handlar om kampen emot internationell terrorism/Jihad. Istället visar många politiker upp en låtsad indignation över de "elaka" amerikanerna trots att verkligheten är att Sverige blivit ett vakuum både när det gäller försvar och säkerhet.

Fredrik Reinfeldt har visserligen svårt att öppet erkänna det som Carl Bildt redan i ett tidigt skede betecknade som ett rent terroristdåd. Tyvärr var det nog bara en tidsfråga innan något liknande skulle förövas i Sverige. De sista att inse allvaret i situationen, kanske i ett läge när det är för sent, är som vanligt våra inhemska politiker.

Skarphedin

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt