torsdag 16 december 2010

Sveriges Radio låter tvivelaktig radikal muslim uttala sig

MEDIALT MISSTAG Är det någon som känner till Åke Eneborg? Trodde väl inte det heller. Om ni tittar på bilden är det mannen till vänster. Han är konverit och kallar sig numera Mohammad Muslim och är imam. Kompisen till höger är också konverit och heter Max Dahlstrand. Han och Åke Eneborg återfinns i sunni-islamska Masjid Aysha-moskén (källarmoské) på St: Eriksgatan i Stockholm och inriktningen kallas för Deobandi vilket kan härledas till Indien. Det finns även i Pakistan där bland annat en islamisk politisk gren heter Jamiat Ulema-e-Islam. Dessa är strikt rigida och sharia-anhängare.

Det finns åtskillig kritik utomlands mot deobandis genom åren. Framförallt har de utlyst fatwas mot att kvinnor inte ska klä sig sedeslöst (i meningen västerländskt). Deobandis är vad man kan kalla för lågintensiv (politisk) islamisering som jobbar hårt för ett maktövertagande.

PI skrev häromdagen om Ammar Daoud som i SVT:s lokalnyheter i Malmö fick närmast representera den gemene muslimen på gatan med anledning av bombdådet. Sydnytt glömde en vital del: Ammar Daoud kräver åtskiljande av kvinnor och män mm. Han är även engagerad i en nu stängd islamistisk källarmoské på Rosengård.

Nu är det Sveriges Radios P1 som begått samma misstag. Man lät Åke Eneborg komma till studion för att där representera den gemene muslimen och ge sin syn på saken om bombdådet och efterverkningarna.

För att addera ytterligare en dimension till denna inbjudan ska man titta på deras moské i Stockholm. Där bedrivs madrasa – koranskola för barn. Man har även lektioner i arabiska för män och kvinnor men då könsåtskilda. Bilden är från källarmoskén direkt från deras hemsida år 2010.

Intervjun med Eneborg startar ungefär 4 min in, efter intervju med brittisk expertis.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt