onsdag 1 december 2010

Somalier missnöjda bidrag sänks och bostäder saknas

OTACKSAMT GNÄLL Den somaliska folkgruppen i småländska Gislaved är nu missnöjda och anser att kommunen inte ger dem vad de anser vara deras “rättigheter”. Ett beslut i kommunen att ändra formerna för den befintliga introduktionsersättningen följdes fem dagar senare av ett annat beslut från socialförvaltningen att sänka ersättningen, något som somalierna absolut inte uppskattade.

Dessutom är man arga för att det inte finns några bostäder åt dem, vilket kan förklaras av att kommunens kortsiktiga girighet gjort att man tagit emot fler asylsökande vars kostnader betalas av staten än man har haft resurser till, ett beteende som man inte är ensamma om i Sverige.

Mohammed Yosef har bott i Gislaved i fem månader. Han saknar bostad och lever som inneboende i en lägenhet med flera andra personer. Han upplever det som tärande och påfrestande att vara så pass många som fem sex personer i en tvåa.

Även somaliska föreningens ordförande är kritisk till att Gislaved beslutat ta emot så många asylsökande att bostäderna inte räcker till. Från kommunens sida anser man enligt uppgift att “Ni (somalierna) är så jättemånga och vi har inte bostäder till alla er.” Varför man valt att ta emot så många framgår inte av artikeln.

NU

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt