söndag 5 december 2010

BBC om judehatet i Malmö

MALMÖ I omvärldens ögon är Sverige något helt annat än vad det var för blott 10-20 år sedan och i framkant av denna förändrade syn ligger Malmö, som numera får agera avskräckande exempel på en totalhavererad invandringspolitik kombinerat med islamisering – som i sin tur gett upphov till ett judehat som ger eko över hela världen.

I dagens DN skriver Annika Ström Melin under titeln Malmö – Ett anskräckande europeiskt exempel om den förändrade bilden av Malmö och hänvisar till Niklas Orrenius artikel i Sydsvenskan för en vecka sen som tog upp judehatet i staden.

Ström Melin skriver om BBC-programmet Heart and Souls programserie The Holocaust Deniers som i första delen tar upp frågan varför så många attacker på judar sker runtom i Europa och om hur journalisten Wendy Robbins reste till Malmö för att söka svar.

Där intervjuar hon bland annat imamen Saeed Azam, som deltar i ett dialogforum i Malmö för att få bukt med den nya antisemitismen, och får ett oväntat svar – Azam säger att han vill göra allt för att judarna i staden ska stanna kvar då de “kommer att döda palestinier om de flyttar till Israel”.

Även Ilmar Reepalus numera världsberömda, och ökända, uttalande om att judarna måste ta avstånd från Israels politik för att slippa bli attackerade på Malmös gator tas upp.

And in Sweden’s capital, Malmo, many of the 50,000 Muslims want the 1,000 Jews to leave – and the Mayor wants Zionism condemned as forcefully as anti-semitism.

Lyssna på BBC:s inslag här.

BBC
DN

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt