torsdag 9 december 2010

Lars Anderssons krönika i sin helhet

KARLSKRONA Politiskt Inkorrekt följer upp vår tidigare artikel med att publicera hela Lars Anderssons krönika i Bas Blekinge, en veckotidning som når blott 3,800 hushåll i Karlskrona. Notera att riksmedia konsekvent felciterar krönikan, då till och med Sveriges Television lyfter fram ordet “Afrika” till en mer framskjuten plats för att “göra” texten mer “rasistiskt”: “Hu, Afrika, så får man väl ändå inte säga…”.

Sprid nu gärna den här artikeln till Karlskronas invånare, så att de får ta del av vad Lars Andersson verkligen skriver, och inte vad massmedia vill framställa att det står i hans krönika.

SVT felciterar

Krönikan i sin helhet:

Upp till kamp!

Tidigare har Karlskrona kommun nöjt sig med att importera nya invånare från före detta öststater och från Afrika och placerar dessa på Kungsmarken, Gullaberg och Marieberg. En del av dessa har visat sig vara erfarna brottslingar och det finns nu 5-10 internationella ligor där, utöver de svenska ungdomsligor som redan finns i Fridlevstads- och Rödebyområdet. Karlskrona var redan tidigare hårt brottsbelastat och var i en undersökning Sveriges näst minst populära stad, slaget enbart av Malmö. Nu är väl risken att Karlskrona skall gå förbi Malmö och ta tätpositionen som Sveriges minst populära stad.

Ett annat av Karlskrona kommuns genidrag är att satsa på att bygga lyxbostäder till "hemlösa", med matservering, på före detta OK-motellet vid Ankaret nära äldreboendet Ekliden, Mariedal och Lindesnäs, det vill säga vid västra inkörsporten till Karlskrona.

Nu skall förslumningen av norra Karlskrona drivas ett steg längre, nu skall ett tiotal kriminella smågangsters från Rosengård i Malmö, från Landskrona och andra problemområden få en fristad på Ekekullen i Spjutsbygd (några kilometer norr om Rödeby centrum), till den omgivande befolkningens fasa. Två socialarbetare från Karlskrona (som naturligtvis inte bor i det drabbade området, utan på Trossö) skall importera de kriminella, som skulle fått fängelsestraff om de varit äldre, till Rödeby och sätta dem i ett fridfullt villasamhälle. De som driver "hemmet" Ekekullen kommer att få många miljoner per år för förvaringen av de kriminella ungdomarna.

I norra delen av Karlskrona, i Rödeby och uppåt, bor det 10,000 människor, lika många som på Trossö. Här bodde förut ett par polismän, Ivar Håkansson i Bostorp och Ingvar Mellmark i Spjutsbygd, men nu har till och med de två flyttat till Trossö, nu finns det ingen ordningsmakt kvar i hela denna norra stadsdel. På Trossö sitter under tiden de flesta av Blekinges snart 300 poliser på sitt kontor på dagtid. Och åker sedan hem till sina bostäder i tryggare områden.

I Malmö har man sett att kända tillhåll för kriminella drar till sig mer knarkhandlare och prostitution och man kommer in i en dålig cirkel. Man kan befara att om det blir känt att det finns ett missbrukarhem i norra Rödeby så skulle det på samma sätt dra till sig andra kriminella utifrån. Att trakten helt saknar poliser är i detta sammanhang mycket oroande.

Karlskrona kommun fortsätter att satsa på helt fel saker. Man ser till att ta hit folk som inte tillför samhället eller ekonomin något annat än problem, istället för att underlätta för goda skattebetalare, som återflyttande pensionärer, att hitta bostäder i kommunen.

Lars Andersson

.

Så här beskrivs Ekekullen Utrednings och behandlingshem:

Lediga platser: 10 platser. Vi öppnar 17 januari 2011. Har lediga platser!

Målgrupp: Ungdomar 13-18 år med psykosocial problematik, kriminalitet, lättare missbruk, relations- skol- eller integrationsproblem.

Behandlingsinnehåll: Verksamheten utgår från en psykodynamisk syn på människan och vilar på en miljöterapeutisk grund

Språk: Engelska, Albanska och SBK (Serbiska, Bosniska Kroatiska) [PI anmärker: handlar det inte om ungdomar som kan prata svenska?]
.

Ekekullens Utrednings- och behandlingshem

Ekekullens Utrednings- och behandlingshem är ett nystartat, privatägt aktiebolag som ännu inte driver någon verksamhet. Det registrerades i somras av Shaban Mujaj. Shaban hoppade av sin tjänst i höstas som socialsekreterare i Karlskrona, och står som ensam ägare till den mångmiljonfastighet som nu totalrenoverats. Den magnifika villan ska användas till verksamheten. Shabans 24-åriga dotter Yivesa Mujaj, student, är den enda övriga styrelsemedlemmen.

Yivesa Mujaj är givetvis med i Facebook-gruppen "Sverigedemokraterna i riksdagen – Nej tack", vilket får väl snarast anses vara ett viktigt kriterium för att erhålla miljoner från Karlskronas kommun. Även Shabans fru Minire är med i "Sverigedemokraterna i riksdagen – Nej tack", och driver en liten livsmedelsbutik i Karlskrona.

Familjen är kosovoalbaner från staden Pela.

Missbrukshemmet har mött stora protester från boende i området, men självklart har kommunen kört över medborgarna. Se bland annat här och här.

Frågorna hopar sig. Hur har förvärvet av Ekekullen gått till? Hur många miljoner kommer vi skattebetalare lägga på Shabans verksamhet? Hur såg kommunens upphandlingsprocess ut?

Karlskronas skattebetalare har rätt att få veta.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt