lördag 25 december 2010

Läsarbidrag: Varför?

LÄSARBIDRAG När vi nu sitter här i dyningarna efter Taimour Abdulwahabs misslyckade självmordsattentat, hör vi hur media och mer politiskt korrekta politiker fruktar att deras nya gunstlingar, muslimerna, ska kollektivt bestraffas och jagas. Att varje levande muslim inte är en potentiell mördare och terrorist, är väl de flesta eniga om. Däremot är gruppen muslimer sedan länge ansedda som en problematisk grupp med stora anpassningsproblem till det västerländska samhället.

Vi varken ser eller hör hur andra minoriteter skapar så stora problem, ställer så höga krav och figurerar så ofta i allmänt negativa sammanhang. Varför klarar inte muslimer av att anpassa sig till det moderna västerlandet och är det konstigt att invånarna i detta moderna västerland reagerar med ilska och avståndstagande? Självkritik verkar inte existera i muslimernas slutna värld och att respektera det nya landets lagar och regler anses mest som kränkande, vilket i sin tur leder till täta kontakter med den nya kassakon DO.

Lars Vilks säga vara en orsak till den muslimska världen vrede och detta p.g.a. en tämligen usel och tafflig teckning av profeten Muhammed. Man kan tycka vad man vill om Vilks personlighet, hans konst och detta görs också i olika sammanhang. Jag är säker på att Lars Vilks välkomnar denna debatt, då detta visar att demokratin fungerar. Att ha åsikter om något man gillar eller ogillar är en sak. Att uttrycka sina åsikter med hjälp av hot, terror och mord är något helt annat. Den muslimska gruppen i Sverige och t.o.m. ute i världen har redan utsatt Vilks för attentat, hot och hur länge dröjer det innan ett mord begås? Att media nu går ut och försöker blidka omvärldens syn på Islam och att våra politiker blygt tittar ner i marken så fort debatten om religionen och dess utövare kommer fram, hjälper inte i sammanhanget. Muslimerna har mycket att bevisa innan de kan accepteras och hoten mot Lars Vilks och Kurt Westergaard är bara en faktor som fått mängder av vanliga medborgare att titta snett och i vissa fall, vända dem ryggen.

Visst minns vi hur religiösa ledare i Malaysia förbjöd muslimer att bära Manchester Uniteds tröja då föreningen har en röd djävul i klubbmärket, vilket man haft sedan 1960. I amerikanska Fort Oglethorpe fick inte landets high-school lag i amerikansk fotboll använda sig av de klassiskt lättklädda cheerleader flickorna då laget hade ett par spelare med muslimsk bakgrund. Regissören Roland Emerich fick göra om slutet i sin katastroffilm "2012" då muslimernas heliga plats Kaba var en av alla symboliska platser som föll offer för katastrofen. Kanske ni också minns hur ett avsnitt av den tecknade serien South Park fick slopas då den väckte rabalder när profeten Muhammed avtecknades på ett satiriskt sätt. Givetvis mordhotades seriens upphovsmän också. Listan över hot mot den fria världen kan göras lång och om nu Islam är fredens religion och muslimer är toleranta och timida, så frågar man sig vilka det är som står bakom alla dessa hot?

I Sverige utmärker sig muslimer gång efter annan. Är könssegregerade badtider något vi vill se? Accepterar föräldrar att deras barn inte längre får fira Lucia på traditionellt vis? Gillar de anställda på arbetsplatserna att deras julbord saknar skinka och andra rätter som strider mot Islam? Anser regeringen att deras nya arbetslinje inte ska gälla muslimska kvinnor som hellre stannar hemma och sköter om sina 10 barn, påtvingade av männen eller ej? Kommer skattebetalarna att i fortsättningen acceptera att deras skattepengar går till kränkta muslimer som inte vill skaka hand med sina kvinnliga chefer eller surnar till när TV visar Emil och Griseknoen?

Nu i jultider märks dessutom på ett tydligt sätt att muslimerna inte är toleranta mot andra och framför allt inte mot andra religioner. Många skolor har, trots föräldraprotester, avskaffat mångåriga traditioner med julspel i kyrkan och varför vet ni. Den koptiska ortodoxa kyrkan i Göteborg har tvingats hålla stängt p.g.a. Internethot där uppmaningar till aktiviteter mot olika kristna kyrkor i Europa förekommit. I Storbritannien har den bannlysta gruppen Islam4UK lanserat en kampanj om att förgöra julen i landet och förmå landets invånare att konvertera till Islam. I Irak har polis och militär tvingats omgärda kyrkor, ibland med skyddsvallar p.g.a. hot och våld mot landets kristna och attentat mot olika helgedomar. Inte ens våra barn slipper undan muslimernas krav, då inte bara skolavslutningar, Luciafirande och julluncher påverkats. Nu kritiserar man också leksakskedjor och barnprogram för att dessa lanserar ting som inte är godkända i den muslimska världen. Hur länge detta tillåts fortsätta och vad som väntar härnäst återstår för oss att se.

Nej, media får gärna köra sina kampanjer och muslimska organisationer får dra sina snyftvalser bäst de kan på olika debattsidor och i olika tv-program. Min inställning till gruppen muslimer och då främst den radikala delen, står fast och detta beror inte på mina fördomar, utan om gruppen muslimers agerande i de nya länder som tagit emot dem och gett dem det skydd och den hjälp de säger sig behöva. Trovärdigheten i de manifestationer mot våld som nu hålls runt om i Sverige och som sägs riktas mot bl.a. muslimsk extremism, är ytterst tveksam. Jag kan inte påstå att jag sett dem alla, men i de som förevisats på TV-nyheterna är frånvaron av kvinnor i slöjor och män i pyjamas stor, likaså män och kvinnor med somaliskt ursprung. De kanske skyller på kylan och vill hellre hålla sig inne i värmen, men nog finns det skäl att visa sin tacksamhet mot det nya landet, sitt avståndstagande mot det muslimska våldet och sin acceptans mot det samhälle som tagit emot dem med öppna armar.

"För de flesta är tacksamhet ingenting annat än en hemlig önskan att få motta ännu större välgärningar"
Francois de la Rochefoucauld (fransk hertig, 1613-1680).

Till slut. Min ständiga fråga till gruppen muslimer är:

Varför befinner ni muslimer er i Västvärlden då ni verkar avsky allt som den fria världen står för? Varför?

https://politisktinkorrekt.info/2010/12/23/muslimer-lanserar-kampanj-mot-julen/

http://www.unt.se/sverige/kyrka-stangd-efter-hot-pa-internet-1172558.aspx

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=6240&artikel=4259375

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1329897/Early-Learning-Centre-toy-pig-banned-farm-set-avoid-offending-Muslims.html

Stefan K

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt