söndag 19 december 2010

Mindre lyckad skådis häktad för rån (tortyrmishandel)

RÅN OCH MISSHANDEL År 2000 kom tv-serien “Det nya landet” av Peter Birro och Lukas Moodysson. Huvudrollen som den unge Ali spelades av etiopiern Mikael “Mike” Almayehu, född 1983. TV-serien blev märkligt nog en succé och klipptes om till filmversion (trots hans värdelösa skådisinsats; se videon). Och alla spådde en lysande skådisframtid för Mike Almayehu Men det blev inget med det. För Mike valde en helt annan karriär – den grovt kriminella.

2006

Fram till 2006 dömdes han till skyddstillsyn, oklart för vad. Sedan blev det betydligt värre. År 2006 körde GT med krigsrubriken "TV-stjärnan sköt genom brevinkastet hos svärmor". Flickvännen hade då gjort slut med honom efter att ha blivit grovt misshandlad inför deras vänner i Stockholm. Mike Almayehu tolererade inte att hon gjort slut och besvarade detta genom att besöka hennes familjs bostad. Men han blev inte insläppt. Då drog han vapen och sköt flera skott genom brevkastet. Innanför dörren fanns det vettskrämda exxet, hennes mamma, pappa och bror. Innan han försvann därifrån skrek han att betalat ett kriminellt gäng 10 000 kr att döda familjen.

Två dagar senare greps han. I Kronobergshäktet passade han även på att tända eld på sängkläderns i häktescellen. Almayehu fälldes sedan på åtta åtalspunkter, bland annat misshandel, grov fridskränkning, olaga hot, grovt vapenbrott, narkotikabrott till två år och två månaders fängelse. Han fick även betala 25 000 kronor i skadestånd till ex-flickvännen, 20 000 kronor till hennes pappa och 15 000 kronor vardera till hennes mamma och bror.

2008

Fyllda 25 år hade han knappt hunnit ut från fängelset när han på nytt greps, denna gång för en misshandel av en ny flickvän blott 16 år.

Paret försökte komma in på Pusterviksbaren i Göteborg på lördagskvällen den 26 april 2008. Hon nekades inträde på grund av sin ålder. Gentlemannen Almayehu i sin tur sa till henne att gå därifrån och gick själv in för att festa. Samtidigt tog unga flickvännen spårvagnen men blev uppringd av en förbannad Almayehu som bad henne kliva av direkt. Han tog sedan taxi till henne där hon fanns vid Valand i Göteborg. Där skällde han ut henne och begärde pengar vilket hon inte hade. Då skallade han henne till marken.

I polisförhör framkom det att han hade misshandlat och hotat henne två gånger tidigare. Bland annat skulle hon få betala böter till honom om hon inte gjorde som han sade. Han tog även hennes telefon och kollade hennes sms och vilka hon haft kontakt med. Han häktades men släpptes i väntan på rättegång. En tid senare greps han igen för ny grov misshandel av flickvännen, denna gång i Alingsås. Hennes mamma var också förtvivlad och hade försökt få henne att göra slut och säga upp bekantskapen med den talanglöse “skådisen” och kvinnomisshandlaren. PI har inte domen men finns att få vid Alingsås tingsrätt.

2010

Två år senare är det dags igen – och denna gång har det gått fullständigt överstyr. Polisen beskriver det nya fallet som brutalt och av extremt rå karaktär. Under fredagen häktades Mike Almayehu på sannolika skäl misstänkt för grovt rån. Det kan även bli tal om tillägget grov misshandel eller mordförsök sett till vad som hänt.

Den 29 november befann sig en 43-årig man i närheten av Wieselgrensplatsen på Hisingen i Göteborg på väg att möta vänner. Men han blev istället stoppad av en neddrogad Mike Almayehu och minst tre av hans kompisar. De behövde pengar – och nu var 43-åringen deras måltavla. Under pistolhot tvingade de med mannen till en lägenhet. Där tvingades han att ta av sig kläderna och sedan blev han slagen av alla männen. Man stoppade även pistolen i munnen på honom och gjorde blindavfyrningar. Men värst av allt – de sprejade någon form av brandfarlig vätska på hans ben och tände sedan eld.

Sedan tvingade man honom till en bankomat men då fick han en chans att fly. Han sprang till den närliggande polisstationen och knackade på – men där öppnade ingen. Då kom männen i kapp och slog honom igen. Ännu ett flyktförsök och denna gång lyckades han komma undan sina banemän och larmade sedan polisen. Rånoffret kunde sedan peka ut lägenheten där han misshandlades och i tisdags greps Mike Almayehu i den bostaden. Den var fortfarande nedblodad.

Mike Almayehu själv säger att han missbrukat varje dag i flera månader och minns varken bu eller bä.

- Han kan varken erkänna eller förneka någonting eftersom han inte kommer ihåg något, säger hans advokat Nan Salén.

Domstol

Göteborgs tingsrätt, mål nr kommer

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt