måndag 20 december 2010

Våldtog 14-åring dömd till fängelse och utvisning

HAGFORS En 31-årig man som våldtagit en 14-årig flicka invid en kyrkogård i värmländska Hagfors fick i fredags sin dom. Den våldtagna flickan var vid övergreppet alltså under 15 år och därför var brottsrubriceringen våldtäkt mot barn. Rätten gör bedömningen att övergreppet var planerat i förväg. 14-åringen och en kamrat hade tidigare under kvällen stämt träff med 31-åringen och en bekant till honom. Flickan träffade de två männen vid en korvkiosk i centrala Hagfors och så småningom dök också hennes kamrat upp. Alla fyra gick till kyrkogården där de satte sig på en parkbänk och drack öl och rökte. Efter en stund lämnades flickan ensam med 31-åringen.

Mannen gjorde då närmanden som 14-åringen avvisade. Men 31-åringen gav sig inte utan fick flickan med sig till en grässlänt där han tog av henne kläderna och våldtog henne. Mannen vidgår samlag, men nekar till att det skulle ha rört sig om våldtäkt. Flera omständigheter i ärendet som styrker flickans berättese finns dock, bland annat har den tekniska undersökningen visat att mannens sperma fanns i flickans trosor. Mannen nekar också till att ha känt till flickans ålder.

För våldtäkt mot barn döms Ashot Dawtuan, född 1979-04-29 och medborgare i Armenien, till 2 år och 3 månaders fängelse. Den tilltalade utvisas också ur riket och förbjuds att återvända hit före 2020-12-17.

Värmlands tingsrätt mål B 4223-10

Värmlands Folkblad

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt