tisdag 28 december 2010

Tonårsliga åtalad i Göteborg för flera brutala rån

GÖTEBORG På måndagen åtalades åtta pojkar för flera rån mellan maj och oktober i år. Ett av offren var en 30-årig man som överfölls och slogs ned bakifrån ute på stan. Efter att mannens fickor gåtts igenom tvingade rånarna mannen att släppa in dem i sin bostad under knivhot. Där band de honom, satte ögonbindel på honom och hotade att döda hans katt och hugga av hans fingrar om han inte berättade vart de kunde få tag på pengar.

Vid just detta tillfälle var tre av de åtta pojkarna med. I lägenheten tvingades han ned på knä med en handduk över huvudet varpå trion genomsökte bostaden. Då de inte hittade tillräckligt med kontanter tog en av rånarna strupgrepp på mannen, som har ett svenskt namn, och rispade hans fingrar med ett skarpt föremål. Han gav dem då koderna till kontokorten. Därefter bands han till händer och fötter och för att kväva hans skrik satte de en handduk i hans mun. Sedan låste de in honom i en garderob där han lämnades kvar.

Utöver bankkortet stal de en dator, datorutrustning, två mobiltelefoner, en mp3-spelare, en kamera, parfym, nycklar, diverse medlems- och bonuskort, id-handlingar samt 9 000 kronor i kontanter.

Någon dag senare blev de identifierade av polisen, bland annat genom bilder från en övervakningskamera vid bankomaten där de tog ut pengar på de stulna korten.

Förutom det brutala rånet är de tre ynglingarna tillsammans med ytterligare fem killar misstänka för en lång rad personrån i Göteborg, inte sällan offer med svenska namn.

Åtal

Mamoun Yunis, 950609
Ashkan Shariati Gazgazareh, 930708
Hasan Hussein Salih Salih, 950723, irakisk medborgare
Ali Hussein Salih Salih, 930207, irakisk medborgare
Muntazar Radi Hassan Al-Edhari, 920521, irakisk medborgare
Saad Abu Snaemeh, 930308
Layth Majid Abdulhameed Abdulhameed, 911203, irakisk medborgare
Idiris Sabriye Jama Abdi, 940610

Göteborgs tingsrätt, B 4755-10

GT

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt